Petrol fiyatları dünya genelinde büyük bir çöküş yaşadı. Aylar sonra ilk kez brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi. Brent petrol fiyatları çakılınca benzin ve motorine indirim haberi geldi. Yapılan dev zamların arkasından yapılan kuruş kuruş indirimler vatandaşları deliye döndürürken bu defa sevindirdi!

Benzin ve motorine kallavi indirim
Brent petrol fiyatı 79 dolar seviyesine kadar geriledi. Perşembe gününden itibaren motorin grubunda 1.88 TL, benzin grubunda ise 2.13 liralık indirim bekleniyor. İndirim gerçekleşirse benzin 20 liranın altına inecek. 

Petrol fiyatları neden düşüyor...
Petrol fiyatları, batılı devletler tarafından Rus petrolüne uygulanacak tavan fiyatın etkilerine dair belirsizlik nedeniyle dün geriledi. Petrol fiyatları bugün Çin’de talebin toparlanacağı beklentileriyle hafif yükselse de piyasalar, dünkü seansta kaydedilen keskin düşüşün ardından baskı altında bırakmaya devam etti.

Öte yandan dünya genelinde yoğun makroekonomik veri akışı, küresel petrol talebine ilişkin belirsizliğe yol açarak fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam etti. Böylece dün 80 doların altına düşen petrol, 7 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 0,4 düşüşle 80 doların altına geriledi. Bugün yatay seyreden Brent petrol varil başına 79,4 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD hafif ham petrolü de 74,54 dolar seviyesinde işlem gördü.