Kahramanmaraş'ın kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan, batı mahalleleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı yarı yarıya kısaltacak olan İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı projesinde sona yaklaşıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından  yılı sonunda açılacağı duyurulmasına rağmen söz verilen tarihin üzerinden 220 günden fazla zaman geçmesine rağmen açılmayan köprüyü Büyükşehir Belediyesi bitiriyor.

75 milyon lira bedelle ihale edilmeesine rağman bitirilemeyen, firmanın iş bırakmasının ardından yaptığı açıklamad "firma haklı" diyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daha sonra şehrin dört bir yanındaki bilbaordlarda köprünün 150 milyon bedelle tamamlanacağını ilan etmişti.

Kamuoyunun tüm merakına ve sorulan tüm sorulara rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör İmran Kılıç Köprüsünün maliyeti ile ilgili açıklama yapmaktan çekindi.

İşte Kamuoyunun Merak Ettiği Sorulardn Bazıları:

Bir; Firma 75 milyon ihale ile aldığı köprüyü neden bitiremedi. Firmaya iş bıraktığı tarihte ne kadar ödeme yapılmıştı?

İki; Köprünün güncel bedeli nasıl 150 milyon lira oldu?

Üç; Firmaya bugüne kadar kaç TL ödeme yapıldı?

Dört; Firmaya işi tamamlayamadığı için herhangi bir yaptırım uygulandı mı?

Beş; Köprü yapımında bugüne kadar Belediyeye ait araçlar ve personel çalıştı  mı?

Altı; Yapımcı firmanın işi yeniden bırakmasının ardından işi tamamlamaya çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu iş için ne kadar harcama yapacak? 

Yedi; Firmaya ödenen para ve Belediyenin yaptığı ve yapacağı harcamalar sonunda Önsen  İmran Kılıç Köprüsü kaç liraya mal olacak?