Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında “Düzbağ İçmesuyu İsale Hattı’ndan Kahramanmaraş’a İçme ve Kullanma Suyu Temini” protokolü imzalandı. 

Kahramanmaraş'ın suyunun sadece kü.ük bir kısmının tekrar Kahramanmaraş'a verilmesiyle ilgili yapılan protokol sonrası açıklamada bulunan Başkan Güngör “Gaziantep’e Helete Düzbağ’dan içmesuyu ulaştırılıyor. Bu isale hattı Pazarcık ilçemizden Gaziantep’e kadar devam ediyor. Bu tesis planlandığında Kahramanmaraş – Pazarcık branşmanından içmesuyu taahhüdünde bulunulmuş. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in şehrimizi ziyaretlerinde konuyu istişare ettik. Ne gerekiyorsa hemen yapalım dedi. Baraj ve hatla ilgili herhangi bir maliyet gözetmeksizin ve süreyle de kısıtlı olmaksızın Kahramanmaraş’ımıza su teminini sağlıyoruz. Bu su Pazarcık ve bölgedeki hemşehrilerimizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacak. Biz birlikte güçlüyüz. Bölgeden alacağımız suyun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Protokolle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör adeta şok oldu. Paylaşımın altına yazılan çok sayıdaki yorumda Başkan Güngör ağır şekilde eleştirilirken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise övgü yağmuruna tutuldu.

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI:

2022-08-11_12-49-10

2022-08-11_12-50-34

2022-08-11_12-49-52