Türkiye'de gün geçmiyor ki bir hekime şiddet haberi duyulmasın. Geçtiğimiz günlerde Konya'da Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya bir hasta yakını tarafından hastanede kurşunlanarak öldürülmüş ve ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştu.

Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görevli Hematololji Uzmanı Dr. Cemaleddin Öztürk sosyal medyadan yaptığı açıklamada bir hasta yakını tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Öztürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"184’ ü arayarak beni tehdit eden şahıs bana randevu alamadığı için beni öldürmekle tehdit ediyor. Kendisi ile konuşmuş değilim. Yakınını muayene etmiş değilim."

"2-Şehirde ne yazık ki tek Hematoloji uzmanıyım, ve mesai saatinden önce gelip yatan hasta vizitimi yapıyorum, öğlen araları ve hatta mesai bitiminden sonra 2-3 saat kadar daha hasta baktığım oluyor."

"3- Haftada en az saat 6 ve hatta 7 ye kadar hasta baktığım çok gün oluyor ve bu konuda Maraş halkı bana şahitlik eder."

"4- gün içerisinde ilçelerden telefonum sürekli çalıyor, iki gün önce telefonumdaki aramalara baktım sadece mesai saati içinde 73 çağrı alıp vermişim.. birçok ilçeden 112 den kat hemşiresinden dış servislerden sürekli aranıyorum.. dahili telefondan gelen aramalar hariç.."

"5- Yani bunca hastayı bakarken aslında bu kadar telefonu da yanıtlamaya çalışıyorum ve bu aldığım aramaların herhangi birisi hakkımda bir adli vakaya konu olabilecek kadar ciddi olabiliyor…yani sürekli bıçak sırtındayım…"

"6- Polikliniğime Hematolojik kanserle başvuran hiçbir hastanın geri çevrilmemesi konusunda sekreterliğe aylar önce verdiğim bir talimatım var. Yani gelen hematolojik kanserli hastayı katiyetle yoğunluğum ne olursa geri çevirmiyorum. zaten hastalarım ve sekreteryam tabii şahittir."

"7- Bütün bu uğraşı çaba alın terine rağmen hala ölüm tehdidi alıyorsam.. ve hala bana ölümü reva gören birileri varsa söylenecek birşey yok demektir…"

Doktor Cemaleddin Öztürk'ün paylaşımı sosyal medyada büyük tartışmaya neden oldu. 

2022-08-18_22-23-13