Kahramanmaraş halkı suya her ay yapılan zamlarla perişan oldu. Su faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar isyan ediyor. TÜİK tarafından açıklanan yıllık yüzde 79,60 enflasyona rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi suya sadece 8 ayda yüzde 83 zam yaptı ve vatandaşa büyük bir darbe daha vurmuş oldu.

Kahramanmaraş'ta suyun tonu 2021 Aralık ayında 3,15 TL olarak faturalara yansıyordu. Ağustos ayında ise suyun tonu 5,70 TL olarak belirlendi. Böylece 8 ayda suya yüzde 83 zam yapılmış oldu.

Halk ekmeğe, ulaşıma ve suya yaptığı zamlar nedeniyle vatandaşın büyük tepkisini çeken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'le ilgili sosyal medada çok büyük eleştiriler yer alırken, Ak Parti seçmeni yaptığı paylaşımlarda "elim kırılsaydı da oy vermeseydim" demeye başladı.

Başkan Güngör'ün yaptığı olumsuz icraatla nedeniyle Ak Parti büyük oy kaybına uğrarken, anketlerde oy kaybı açıkça ortaya çıkan Ak Parti'de faturanın İl Başkanı Fırat Görgel'e kesilebileceği iddia ediliyor.

Ak Parti seçmeninin çok sevdiği ve camiada birleştirici bir rol oynayan, partiye enerji kazandıran Fırat  Görgel'in Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yaptığı zamlar nedeniyle oluşacak büyük oy kaybının bedelini ödemesinin haksızlık olacağı konuşuluyor.

Başkan Güngör'ün zam yağmuruna ne zaman dur deneceği merk konusu.