Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla sözde indirim yapan Tarım Kredi Marketlerine günlerdir vatandaşlar alışveriş yapmak için akın ediyor. Çoğu Vatandaş, Marketin temel ihtiyaç ürünlerinin piyasanın altında satılmadığını, beklenen indirimin olmadığını belirterek eli boş çıkıyor. 

061044093-1

Bazı şubeler de zaten 52 Liraya satılan unun fiyatını 58 Liradan düşürmüş gibi yaparak indirim algısı yapıyor. Yurttaşlar, “Yalnızca Ayçiçek yağının fiyatı düşmüş o da markası bile belli olmayan bir ürün ve indirimde yüzde 9 civarında” dedi. Makarna, bulgur gibi temel gıda maddelerinde ise açıklandığı gibi yüzde 30'luk bir indirimin olmadığını belirttiler.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir vatandaşın başına gelen olay ise şaşkınlık yarattı.

dffdg

Tarım Kredi Kooperatif marketine alışveriş yapmak için giden bir adam, aldığı unun topak topak olduğunu görünce isyan etti. “Ben tek adam rejimine işte bundan karşıyım denetim olsa burası denetilirdi bunu bize kimse yediremezdi. Bakın kooparatif malına bu un adamı zehirler. Takoz olarak aldım. Bunu götürüp iade edeceğim. Fakat daha tövbeler tövbesi, reisin dediği yerden valla almam, billahi almam” dedi.

WhatsApp Image 2022-08-18 at 11.44.14