Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 16.30'da toplanan ve yaklaşık 3 saat boyunca devam eden Bilim Kurulu toplantısının ardından video konferans yöntemiyle açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, açıklamasında aşılama çalışmalarında en çok merak edilen detaylar arasında yer alan 'kısıtlamalar' konusunda da işaretler verdi. Koca, aşı yaptırmayan kişilerin hasta olmadıklarını kanıtlamak amacıyla düzenli şekilde PCR testine tabii tutulacağını ve bu durumun özellikle öğrenci ile velileri için zorunlu olacağını söyledi. Koca'nın bu açıklamaları 'aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar geliyor' yönündeki yorumları da güçlendirdi.

"DÜZENLİ OLARAK KONTROL ETTİRMEK ZORUNDA OLACAKLAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aşı programımız bugüne kadar bir teşvik ve tercih konusuydu oysa artık eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödevdir. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilgili kurumlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde ilan edeceğiz.

SOSYAL MEDYADA ÇOK BÜYÜK TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra sosyal medya platformu twitterda yüzbinlerce kişi tepkilerini dile getirdiler. #11AgustosTıpDarbesi hasthagı altında 11 Ağustos 2020 ile 11 Ağustos 2021 tarihlerindeki ölüm sayılarını kıyaslayan vatandaşlar "11 Ağustos 2020 aşı yok ölen kişi 15,  11 Ağustos 2021 aşı var ölen 128. Hani koruyordu bu aşılarınız" ifadelerini kullandılar.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI