Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta yeni trafik düzenlemeleri cep yakar hale geldi. Bazı bölgelerde hız kuralları ise bu kadar olmaz dedirtti. TRT haberin 1980 yılında ki yaptığı haberde ise o günlerde vatandaşın cezalara verdiği tepki ve konuşmaları ise izleyenleri güldürüyor.

Trafikte yeni düzenlemeler ile artır aracın hızından donanımındaki eksikliğine kadar geniş bir yelpazede ceza kesmek mümkün olacak. Ayrıca cezayı sadece trafik polis değil her polis te kesebilecek. Yeni hız düzenlemeleri ile Kahramanmaraş’ta hız yapanların hepsi ceza yer duruma geldi. Kahramanmaraş'ta Adana Yolu, Kayseri Yolu ve Gaziantep yolu olarak bilinen yollarda hız limiti 70 olduğu için adı geçen yollarda 77 km hız yapanlara 235 TL 92 km ile gidenlere 488 TL 106 km hız yapanlara ise 1002 TL ceza verilecek. Kahramanmaraş'ta bu çevre yolları dışında kalan diğer yollarda ise (Çarşı merkezi, Şekerdere, Binevler Üngüt yolu, Sümbüllü Yolu, Ağcalı Yolu, Tekerek Yolu, Üniversite yolu, Doğukent yolu, Sanayi yolu, Trabzon caddesi, ve şehir içindeki diğer tüm yollar) aşağıdaki hızlarda alacağınız cezalar ise şöyle: 56 km hız yapanlara 235 TL 66 km hız yapanlara 488 TL 76 km hız yapanlara ise 1002 TL”

ESKİDEN DE BÖYLEYMİŞ

TRT haberin 1980 yılında olduğu tahmin edilen bir videosunda ise yapılan denetimler izleyenleri güldürüyor. Görüntülerde bazı araç sürücülerinin ceza yedikten sonraki verdiği röportajlar, hız limitlerinin yükseltilmesindeki haklılığı gözler önüne seriyor

Haber 46- Haber Merkezi