Yine tarihî bir seçimi ülke olarak geride bıraktık. Öncelikle sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Seçim sonucuna bakıldığında, 3 farklı konunun ele alınması gerekiyor. Bu konuları 3 başlıkta değerlendirelim.

1) Ak partinin büyükşehirlerdeki isim tercihleri.

2) Türk halkının seçim günü anlaşmışçasına sandıklarda aynı mesajı vermesi.

3) Ülkemizin gerçek bir demokrasi ülkesi olması.

1)Evet Ak parti genele bakıldığında seçimi açık ara kazanmıştır lakin bugün büyükşehirlere baktığımızda sonuçlar Ak partinin istediği gibi değildir. Ağrı da Savcı SAYAN tercihinin sonuca bakıldığında ne kadar doğru bir tercih olduğu görülmektedir. Peki ya İstanbul, Ankara , Isır tercihleri ?

Seçim bitti ve herkes artık resmi görmeye başladı. Yerel seçimlerde partinin değil isimlerin daha önemli olduğu bir kez daha görüldü. Seçim sonuçlarına bakıldığında büyükşehirlerde ilçelerin çoğunu alan Ak partinin büyükşehirleri kaybettiği aşikardır. Sonuç olarak isim tercihlerinin doğru olmadığını dile getirmek yanlış olmaz. Ak partinin kendi içinde oturup başkan Erdoğan öncülüğünde detaylı bir planlama ile yeniden yapılanacağını, hataların tek tek tespit edilip sonuçlar doğrultusunda bazı kararların alınacağını düşünüyorum.

2) 31 mart yerel seçim sonuçlarına bakıldığında Türk halkının sanki anlaşmışçasına ilçeleri verelim ama büyükşehir vermeyelim veya büyükşehiri verelim ama meclis üyeliğini vermeyelim dediği apaçık görülmüştür. Peki ya Türkiye neden böyle bir karar verdi?

Seçim öncesi bazı Ak partili yetkililerin yaptığı açıklamalarda bu seçim küskünlüklerin unutulması gerektiği ve ders verilme seçiminin olmaması gerektiği dile getirilmişti. Evet küs olan, kırgın olan bir AKP seçmeni vardı. Ak partili Siyasiler de bunun bilincindelerdi lakin seçmene inanç tam ve sonsuzdu. Ama korkulan oldu maalesef. Sonuçlara bakıldığında Türk halkının amacının gerçek anlamda ders vermek olduğu ve bunu da başardığını görüyoruz. Türk halkının herzeyi çok iyi analiz ettiğini ve yeri geldiğinde neler yapabileceğini ülkece görmüş olduk.

3)Seçim sonuçlarına bakıldığında doğudan batıya herkesin hür iradesi ile oy kullandığını, Her bir seçmenin hiç kimsenin baskısı altında kalmadan sandığa gittiğini ve reyini kullandığını seçim haritasına baktığımızda apaçık görmekteyiz. Türkiye’de demokrasinin olmadığını dile getirenlere 31 Mart 'da kocaman bir tokat atılmıştır. Sonuçların öncelikle güzide şehrimiz Kahramanmaraş'a ve güzel Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum.