Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ziyaretlerinin yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısına katıldı.
Ankara’da gerçekleşen program kapsamında, TOBB Konferans salonunda düzenlenen ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına katılan Hiçyılmaz, bu toplantıda darbe girişimi sonrasında ekonomideki son durumun ve iş dünyası beklentilerinin konuşulduğunu söyledi.
TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu başkanlığında oda ve borsa başkanlarından oluşan heyet olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Hiçyılmaz, ziyaret sonunda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi başta olmak üzere tüm çağrılarına katıldıklarını belirtti.
Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret ettiklerini hatırlatan Hiçyılmaz, Başbakan Yıldırım’ın ekonomik göstergelere ilişkin düşüncelerini paylaştıklarını söyledi.
Hükümetin, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Hükümetimizin ekonomiye odaklandığını ve kararlı adımlar attıklarını görüyoruz. Hükümetimizin, büyümenin artarak sürmesine yönelik yapısal reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyorum. İş dünyası temsilcileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için el ele vererek durmaksızın yola devam etmek azminde olmalıyız.” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, Başbakanlık ziyareti sonrasında TOBB’da düzenlenen oda ve borsa yönetim kurulu başkanları ile değerlendirme toplantısına katıldıklarını da sözlerine ekledi.