ADANA'da 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi F.A.Y., 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Suç aleti bıçak ile yakalanan F.A.Y.'nın, ilk ifadesinde okulda kendisine psikolojik baskı yapan Polatoğlu'nun tatilde de aynı şeyi yapmaya kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım Ortaokulu'nun önünde meydana geldi. İddiaya göre, Mücahit Polotoğlu, aynı okulda bir alt sınıfta okuyan F.A.Y.'nin üzerinde psikolojik baskı kurup, şiddet uyguladı. Tatile girince baskıdan kurtulacağını düşünen F.A.Y., okulun önünden geçerken Mücahit Polatoğlu ile karşılaştı. F.A.Y.'yi sıkıştıran Polatoğlu, tartaklamaya başladı. Bunun üzerine yanında taşıdığı bıçağı çıkartan F.A. Y., Mücahit Polatoğlu'nun sağ ve sol göğüs ile sol koltuk altına sapladı.

Ağır yaralanan Mücahit Polatoğlu, ambulans ile Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran Polatoğlu, doktorların müdahalesi ile tekrar hayata döndürülerek ameliyata alındı. Aşırı kan kaybettiği belirlenen Polatoğlu, hayata tutunamayıp öldü. Olayı haber alıp hastaneye gelen Polatoğlu'nun babası Ağa Polatoğlu, "Oğlum kendi halinde, kimseye karışmayan bir çocuktu. Nasıl böyle bir şey oldu anlamadım. Evde oturuyorduk, arkadaşları geldi 'Mücahit bıçaklandı' dediler. Koştum yanına gittiğimde kanlar içinde yatıyordu" dedi.

Olaydan sonra kaçan F.A.Y., polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Fevzipaşa Mahallesi'nde yakalandı. Suç aleti olan bıçak da üzerinden çıkan zanlının, yapılan ilk görüşmede, "Eğitim hayatım boyunca bana baskı yaptı. Okul kapandı, tam kurtuldum diye düşünüyordum, bu gün yine karşılaştık. Beni ezmeye çalışınca ben de bıçağı çekip sapladım" dediği öğrenildi. F.A.Y., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Mücahit Polatoğlu'nun cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.