Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yeni doğan aileleri evlerinde ziyaret edip onların sevinçlerine ortak olmaya devam ediyor. Levent Mahallesi’nde Sarıyiğit ve Taş ailelerini Yavuzlar Mahallesi’nde Şener ailesini ziyaret eden Başkan Çelikcan ailelere ve bebeklere çeşitli hediyeler sundu.
Bu güne kadar Yüreğir’de yaklaşık 15 bine yakın yeni doğum yapan ailelerin evlerinde ziyaret edildiğini belirten Başkan Çelikcan, “Belediyeler nasıl yol, kaldırım yapıyor ve kentin temiz olması için çabalıyorsa, sosyal belediyeciliğin görevi olarak da vatandaşın hem mutlu hem de acı günlerinde yanında olmalı. Bu anlamda, yeni evlenen gençlerimizin hep yanında olduk. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına taziyeye giderek acılarına ve kederlerine bir nebze ortak olmaya devam ediyoruz. 4 yıl önce yeni doğan bebeklerimize ‘Hoş Geldin Bebek’ projesini hayata geçirdik. Bebeklerimizin, imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaçlarına katkı sağlayıp anne ve babalara temel ebeveyni eğitimleri veriyoruz. 9 ay büyük bir sabırla yavrusun karnında taşıyan annenin evladını büyütürken yaşayabileceği ve maalesef zaman zaman bebeklerin ölümüyle sonuçlanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için küçük ama hayat kurtaran bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladık. Basit küçük bilgilerin bebeklerin hayatı için ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Hiç bir bebemiz ölmesin, anneler üzülmesin istiyoruz” dedi.
Her yeni doğumu yeni bir umut olarak gördüklerini ifade eden Başkan Çelikcan, “Yüreğir de birlik, beraberlik, güven ve dürüstlük temellerinde hizmet etmekteyiz. Doğan çocuklarımız da hepimiz için yeni umut, Yüreğir bahçesinin taze çiçekleri ve hayat kaynaklarıdır. Çocuklarımızı doğduğu andan itibaren hayata hazırlamak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için bu projemizi hayata geçirdik. Oluşturduğumuz ekiplerimiz anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bilgileri yerinde alıp, yeni annelere bebek bakımı ve annelikle ilgili ön eğitimler de veriyorlar” diye konuştu.