Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD), 15 Temmuz’da yaşananları anlatan filmini Adanalılara izletmek için yola çıkan araçlar, 2 haftada 6 ilçeyi gezdi. Darbe girişiminde yaşanan olayları, halkın gösterdiği kahramanlıkları ve fedakarlıkları anlatan film, ilçe merkezlerinin yanı sıra bu ilçelere bağlı tüm köylerde de izletildi.
Çukurova GİAD’ın ‘Demokrasi projesi’ olarak nitelendirilen, 15 Temmuz’da yaşanan, Türkiye tarihinde kara leke olarak yer alacak olan darbe girişiminde yaşanan olayları akıllara kazıtmak, unutturmamak amacıyla hazırladığı proje, ilçelerde devam ediyor. 1 Ekim’de 15 Temmuz şehitlerinin, gazilerin katılımıyla anıldığı programla startı verilen proje çerçevesinde, kalkışmayı anlatan film hazırlanmıştı. Bu filmin izletileceği dev LED ekran ve ses sistemiyle donatılmış 2 araç, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya tarafından arkalarından su dökülerek uğurlanmıştı.
İlk durak Tufanbeyli ve Aladağ
Mevsim şartları dikkate alınarak hazırlanan program çerçevesinde, öncelikle rakımı yüksek ilçeler ve köyler programa alındı. 15 Temmuz filmini Adanalılara izlettirmek, hain darbeyi unutturmamak için hazırlanan filmi Adanalılara izletecek araçların ilk durakları Tufanbeyli ve Aladağ ilçeleri oldu. Üzerinde “Biriz. Biziz. Tek Milletiz” yazılı araçlar, bu ilçelerin ardından Saimbeyli, Feke, İmamoğlu ve Pozantı ilçelerine geçti. Araçlar 2 haftalık sürede 6 ilçeyi, tüm mahalleleri ve köyleri dahil olmak üzere gezdi, filmi halka izletti. Bu geziler sırasında merkezdeki liseler de ziyaret edilip, öğrencilere de film gösterimi yapıldı.
Filmleri dikkatle izleyen vatandaşlar, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve yönetimine teşekkür ederek, “Türkiye ne çektiyse darbelerden çekti. Hain eller her zaman ülkemizi parçalama planları yaptılar, ama, başarılı olamadılar. 15 Temmuz, bu hain ellerin asla başarılı olamayacağını net gösterdi” dediler.
Sakarya Tufanbeyli’de
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve Başkan Yardımcısı Hakan Burç da, programın ilk günü Tufanbeyli ilçe merkezi ve köylerini gezdiler. Vatandaşlarla sohbet eden Sakarya, filme gösterilen dikkat ve halkın yaklaşımının, vatandaşların sohbetlerindeki anlatımların projenin çok doğru bir çalışma olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Sakarya, “İstanbul ve Ankara’da kıyamet koparken, bizler Adana’da 15 Temmuz darbe girişimini çok fazla hissetmedik. Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı öldürmeye çalıştılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Ülkemin geçmişini yok edip geleceğini çalmaya çalıştılar.Bugün hainleri temizliyor, birlik beraberlik ruhunu güçlendiriyor, daha iyi yarınlar için güçleniyoruz. Bütün bu yaşananların ardından dernek olarak birlik ve beraberliğe katkı koymak, şehitleri anmak, gazilere minnetin sunulması amacıyla proje hazırladık. Unutmayacak, unutturmayacağız. Tırlarımız Adana’nın tüm ilçelerini, köylerini, mahallelerini gezerek filmi izletecek, hain darbeyi akıllara kazıtacak” diye konuştu.