Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde yaşayan Zehra ve Sadık Şölen çiftinin iki çocuğundan biri olan Melisa Şölen, 12 Mart Perşembe günü okula gitmek için evinden ayrıldı. Melisa Şölen'in akşam evine dönmemesi üzerine ailesi ona cep telefonundan  ulaşmaya çalıştı. Şölen çifti, kızlarına ulaşamayınca hayatından endişe ederek durumu polise bildirdi.
Okul yöneticileri ve öğrencilerle görüşen polis ekipleri, kayıp genç kıza ulaşamadı. 

Anne Zehra Şölen, nişanlı olan kızının fotoğraflarına bakıp, "Kokunu özledim kızım, ailece perişan olduk, neredeysen gel. Bizler seni çok özledik" diyerek gözyaşı döktü. 

Anne Şölen, kızını okula giderken evinin kapısından uğurladığını anlatarak, o günden sonra kızından haber alamadığını söyledi. Şölen, kızının kendi isteğiyle 3 ay önce doğum gününde nişanlandığını, kaçması için hiç bir neden olmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Kızımın kaçırılıp kaçırılmadığını bilmiyorum. Kızımın bizlerle hiç bir sorunu yoktu. Nişanlısıyla mutlu bir beraberlik yürütüyorlardı. Kızım kaybolduktan sonra biz telefonundan ulaşamadık, ancak onu arayan yeğenlerim, kızımın telefonuna bir kişinin çıktığını ve 'bizi rahat bırakın' dediklerini anlattı. Telefonla görüşme sürerken bir inleme sesi duymuşlar. Kızımın ağzını kapattıklarını, onun sesini duyurmamaya çalıştıklarını düşünüyorum. Kızımın sonu Özgecan Aslan gibi olmasın. Sağ bir şekilde evime gelmesini ve ona 'hoş geldin' diyerek yeniden kapımı açmak istiyorum."

Şölen, kızının nerede olduğunu bilenlerin polisle irtibata geçerek bulunmasına yardımcı olmalarını istedi.

Polis ekiplerinin kayıp kızı bulmak için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.