İddiaya göre, 25 yaşındaki Semra Ö., 2006 yılında merkez Seyhan ilçesinde bir kişinin yanına yaklaşarak, "Açım bana yardım eder misin?" dedi. Bunun üzerine şahıs, "Gel yemek yedireyim" diye cevap verince Semra Ö., "Yemek yemem ama para verirsen alırım" dedi.

Yardım etmek isteyen şahıs cebinden para çıkarıp vermek isterken genç kadın elindeki bütün parayı alıp kaçtı. Müşteki de polisten yardım istedi. Semra Ö., bir süre sonra polis tarafından yakalandı. Müşteki tarafından teşhis edildikten sonra adliyeye sevk edilen Semra Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemede, Semra Ö.'ye oyalamak suretiyle hırsızlık suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ceza Yargıtay tarafından da onanınca Semra Ö., Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Ancak yakın zamanda evlenen ve Deniz adını verdiği 2 aylık bir oğlu olan Semra Ö., bakacak kimsesi olmadığı için cezaevine oğlu ile birlikte gitti.