Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve aralarında Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Mine Soley, Yılmaz Köksal, Yaşar Pütün, Tijyen Par, Faruk Tınaz gibi sanatçıların bulunduğu grup, festival dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu; saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Atatürk Anıtı önünde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektiren sanatçılar, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde marşlar okudu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin dün gerçekleştirilen törenle başladığını hatırlatarak bugün de Türk sanatını milletin hayat damarlarından biri kabul eden Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna geldiklerini söyledi.

Altın Koza'nın önemine dikkati çeken Sözlü, "Altın Koza sadece Türkiye'nin en önemli festivallerinden biri olmaktan öte gelecek yıl yapacağımız hazırlıklarla dünyanın çok yakından takip ettiği bir sanat ve sinema festivali olarak Adana'nın adını daha ötelere taşıyacak" dedi.

Sanatçılardan Eşref Kolçak ise 70 yıldır sinema sektörünün içerisinde yer aldığını belirterek "Bugün ayaktaysam değerli seyircilerimin sevgisi sayesindedir. Ne yazık ki ne devlet ne de hükumetlerden hiçbir zaman yardım görmedik. Hep sizin sevginiz sayesinde buradayız. Bu sevginiz eksilmediği sürece biz hep sizin karşınızda olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin 21'incisi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Yılmaz Köksal da Çukurova'ya, Adana'ya Yeşilçam olarak vefa borçlarının olduğunu, borçlarını ödemek için burada bulunduklarını bildirerek "Altın Koza Film Festivali'nin Yeşilçam oyuncuları için ayrı bir yeri var. Burada olmaktan mutluyuz. Adana halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.