Hülya Pusa, 1973 yılında Meryem Doğaç (58) ve Mustafa Pusa (60) çiftinin 5 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Hülya Pusa, daha 6 aylıkken ateşli hastalık geçirdiği için sağ bacağı kalçadan felç oldu. Bu nedenle hiç okula gidemeyen Hülya Pusa hayata olumsuzluklarla başladı. Babası inşaat işçisi olan Pusa, 15 yaşına geldiğinde aniden kulaklarında baş ağrısına benzeyen ama daha şiddetli bir ağrı başladı. Bunun üzerine önce aile sağlığı merkezine gitti doktor muayene edip iltihaplanma olduğunu söyleyerek antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Pusa bu ilaçları kullandı ancak ağrı biteceğine daha da şiddetlendi. Bunun üzerine Pusa Adana Devlet Hastanesi'ne gitti. Ancak burada da aynı şeyler söylenerek ilaç yazıldı. Pusa bu ilaçları kullandı ama kulaklarının ağrısı geçmedi. Bunun üzerine Pusa önce Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne, daha sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ardından da Yüreğir Başkent Hastanesi'ne gitti ancak ağrı yine dinmedi.

"GECELERİ YATAMIYORUM"

Bunun üzerine Pusa kısıtlı ekonomik imkanlarıyla İstanbul'da bir hastaneye gitti. Burada kulaklarının ve beyninin filmi çekildi ancak yine kulağında bir sorun olmadığı söylendi. Tekrar Adana'ya gelen Pusa, bir kulak burun boğaz hastanesine gitti. Burada da çenede bir problem olacağı, dişlerinden kaynaklanacağı söylendi. Bunun üzerine Pusa dişlerini çektirdi ve yeni diş yaptırdı. Ancak buna rağmen kulaklarının ağrısı dinmedi. Pusa son çare olarak bir hocaya gidip 30 lira karşılığında ağrı duası okutturup yazdırdı. Muska halinde duayı boynuna takan Pusa'nın ağrıları yine bitmedi. Çevredeki vatandaşların kulak ağrısına, sidik, zeytin yağ, sarımsak gibi şeylerin iyi geldiğini söylemesi üzerine önce sidiği, daha sonra zeytin yağını sonra da sarımsağı kulaklarını sürdü ancak yine ağrısı dinmedi.

Pusa, 25 yıldır maddi imkanlarının el verdiği doktorlara gittiğini 3 yıl önce annesi ile babasının boşanmasından sonra maddi durumlarının iyice zayıfladığını belirterek, "Biz benim aldığım 3 aydan 3 aya engelli maaşım ile geçiniyoruz. Bizim kıt imkanlarımızla gidebileceğim bütün doktorlara gittim ama ağrım dinmiyor. Ne olur yalvarıyorum benim bu ağrılarımı dindirin. Geceleri yatamıyorum, 25 yıldır ne çektiğimi ben bilirim. Artık bu acılara dayanamıyorum intihar etmeyi düşünüyorum. Kulağımın birisinin ağrısı diniyor diğeri başlıyor. Bazen ikisi birden ağrıyor" diye gözyaşlarına boğuldu.