Ülfet Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5.sini gerçekleştirdiği Okuma Şenliği, Merkez Park’ta geniş bir katılımla gerçekleşti.
Okuma alışkınlığı ile bireylerde çevre ve şehir bilincini kazandırmak amacıyla bu yılki teması “Okuyan Şehir Değişen Çevre” olarak belirlenen 5. Geleneksel Okuma Şenliği’ne çocuk, genç, yetişkin her yaştan yoğun bir katılım oldu. Ödüllü yarışmalar, ezgi ve şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, geleneksel çocuk oyunları, kitap dağıtımı ve kan bağışı gibi farklı bir içeriğe sahip olan Okuma Şenliği, öğle saatlerinde start aldı.
Belirlenen vakitte alanda bulunan herkesin dahil olduğu okuma halkasıyla birlikte Ramazan Kayan’ın Mavi Kırmızı kitabı ile yaptığı yarım saatlik sembolik okumanın haricinde çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle milli ve manevi değerlerin korunmasına dönük olarak hazırlanan gösteriler sergilendi. Programda engelli çocukların durumuna dikkat çekmek için ise Ülfet Derneği EKE Komisyonu öğrencilerinden oluşan bir koro işaret diliyle ezgiler seslendirdi.
Adana’nın bu alandaki en büyük organizasyonlarından biri olma özelliği taşıyan Geleneksel Okuma Şenliği, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.