Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Bozkır, Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Adana'nın çok güzel bir şehir olduğunu, Çukurova'nın verimli topraklarında sadece tarım değil, Türkiye'nin güzel insanlarının da yetiştiği vurgulayan Bozkır, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği projelerinin önemine değinen Bakan Bozkır, ''Adana'ya 822 proje çerçevesinde yaklaşık 65 milyon dolar kaynak sağlandı. 3 bin öğrenci, akademisyen  AB imkanlarından yararlanarak yurt dışında eğitim gördü. Bugün bunları daha da geliştirmek için sivil toplumla görüşeceğiz'' diye konuştu.

- ''Ülkemizdeki sivil toplum sayısı cumhuriyet tarihinin en üst rakamına ulaşmış vaziyette''

Bakan Bozkır, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşu sayısının 104 bine ulaştığını belirtti. AB süreci ile aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının da güçlenerek demokrasinin içinde çok daha iyi yer almasını istediklerini anlatan Bozkır, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ülkemizdeki sivil toplum sayısı cumhuriyet tarihinin en üst rakamına ulaşmış vaziyette. Tabi sivil toplum demek, demokrasi, fikir üreten kesim, tenkit eden, görüş  bildiren kesim demek. Türkiye'nin özlem duyduğu güçlü sivil topluma doğru ilerliyoruz.''

Vali Mustafa Büyük ise Adana'nın Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Çukurova'nın ekonomik ve tarımsal faaliyetlerinin yanında birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Vali Büyük,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Büyük, Bakan Bozkır'a vazo hediye etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır daha sonra beraberindekilerle Yağ Camii ve Ulu Camii'yi ziyaret etti; görevlilerden bilgi aldı.

Tarihi mekanlarda da incelemelerde bulunan Bakan Bozkır, Büyük Saat'in bulunduğu çarşıda esnafla bir araya geldi. Esnafın isteklerini ve sıkıntılarını dinleyen Bakan Bozkır, tarihi Taş Köprü'de hatıra fotoğrafı çektirdi.