İnşaatı tüm hızıyla devam eden Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) ana yerleşkesinin son durumu hakkında akademisyenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, rektör yardımcıları, genel sekreter, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile öğretim üyelerinin katıldığı toplantı, yerleşke inşaatında senato odası olarak belirlenen alanda gerçekleştirildi.
Toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, yerleşke inşaatınn hızla devam ettiğini, 2017 yılının Eylül ayında yerleşkenin 1. etap binalarının tamamlanacağını belirtti.
Yeni bir stratejik plan ile daha güçlü ve sağlam adımlarla ilerleyeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Gül, “ İç denetim mekanizmamızı geliştireceğiz. Akademik ve idari birimlerimiz arasındaki koordinasyonu güçlendirmemiz gerekiyor. Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında önemli bir misyon üstlendik. Devletimizin 2023 hedefleri doğrultusunda bu misyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim-öğretim ve araştırmanın yanı sıra halka ve bölgemize hizmet konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Üniversite-Sanayi işbirliği konusuna önem veriyoruz. Çukurova Üniversitesi ile her alanda iyi ilişkilerimiz sürüyor. Devletin bizlere sunduğu önemli bir kaynak var ve bizlerin görevi de bunu en iyi şekilde değerlendirmektir. Çalışmalarımızda bizlere destek veren, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gül’ün ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülazim Yıldız, yerleşke ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yıldız yaptığı sunumda yerleşke alanının son durumu hakkında bilgiler verirken, ileride yapılması planlanan binalar ve ortak alanlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İsmail Şahin ile birlikte akademisyenlerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Yıldız’ın sunumunun ardından İnşaat Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Emre Uz, yerleşkeye ulaşım ile ilgili bir bilgilendirme konuşması yaptı.
Toplantının ardından üniversite üst yönetimi ve akademisyenler, inşaat halindeki binaları gezerek incelemelerde bulundular.