Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül ve üniversite üst yönetimi, DSİ Piknik Alanında bulunan bir işletmede öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencileri ile yakından ilgilenen ve öğrenci merkezli eğitim felsefesini benimseyen ABTÜ’de, “Üst Yönetim-Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Makine Mühendisliği ve Biyomühendislik bölümleri öğrencileri yönetim ile bir araya geldi. Rektör, rektör yardımcıları ve dekanlarla buluşma fırsatı bulan öğrenciler, birlikte yenilen yemeklerin ardından sorunlarını üniversite yönetimine anlatma şansı buldular. Öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen ABTÜ üst yönetimi, sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.
Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, “Güzel havalar ile birlikte bizler de kendimizi kurum dışına atmak, derslerden ve teknolojiden biraz uzaklaşarak hem eğlenmek hem de öğrencilerimizin sorunlarını dinlemek adına fırsat bulduk. Böyle fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu tür buluşmaları sık sık tekrarlayacağız. Teknik gezilerimiz de olacak. Şahsımca bu tür kaynaşmalar ve sosyal faaliyetler sınıfta verilen derslerin çok ötesinde yer alıyor. Unutmayalım ki en teknik alanlarda dahi işin büyük bir kısmını sosyal başarılar oluşturuyor. Teorik bilginiz ne kadar fazla olursa olsun kendinizi sosyal dünyada iyi ifade edemediğiniz sürece hep eksik kalınıyor. Görünür olmanız, göz önünde olmanız, insanlarla sürekli temas halinde olmanız gerekiyor. Birlikte sofraya oturmayı sadece karın doyurmak olarak algılamamak lazım. Birlikte yemek yiyerek hem maddi hem de manevi açıdan birçok işi de bağlama şansınız doğuyor. Yönetim olarak imkanlarımız nispetinde sizlerin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize kapımız her zaman açık. Unutmayın ki bizler sizin için varız” ifadelerini kullandı.
ABTÜ öğrencileri de üst yönetimin yakın ilgisine teşekkür ederek sorunlarıyla ilgilenilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.