Adana’da 2015-2016 eğitim–öğretim yılı 473 bin 650 öğrenci, 23 bin 746 öğretmen ve idareci ile bin 225 okulda başladı.

İlköğretim Haftası dolayısı ile Seyhan Öğretmen Ayfer Doğruol İlkokulu’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra yapılan konuşmalar sırasında programa katılan öğrenci ve öğretmenler sıcaktan etkilendi. Öğretmenler ellerindeki kağıt parçaları ile serinlemeye çalıştı. Terleyen çocuklardan bazıları ayakta beklemekte yorulunca oturdu. Bir çocuk pet şişeleri yüzüne götürerek rahatlamayı denerken, kimi küçüklerin esnediği görüldü. Üçüncü sınıf öğrencileri ise yeni okula başlayan miniklere çiçek verdi. Çocuklar okulda ‘ilk gün’ heyecanı ile duygulandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar açılışta, yeni bir eğitim–öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Akpınar, “Kendisine, ailesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak olan evlatlarımızın bu hedefe ulaşmasının en temel şartı iyi bir eğitimdir.” dedi.

Vali Mustafa Büyük, “İki günü eşit olan ziyandadır” düşüncesine sahip bir milletin başarıyı sağlayabilmesi için topyekûn hareket ettiğini vurguladı. Büyük, ”Büyük bir camia. Çok çeşitli okullarımız, eğitimin çeşitli problemleri; bu problemleri öne çıkartmadan, fedakârlık göstererek; bu alanda çalışan her kesimin nasıl çaba sarf ettiğini biliyorum. Bu nedenle herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Folklor gösterilerinin ardında Vali Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve diğer katılımcılar birlikte sezonun ilk ders zilini çaldı. Davetliler daha sonra sınıfları ziyaret edip, öğrencilerle sohbet etti.