Adana Adliyesi'nde, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Arıkan başkanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturuldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun uygulamaları çerçevesinde kurulan Adana Adliyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kurulun başkanlığını yürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Arıkan ile İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi'nde iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen Furkan Doğanay, Selin Özmen, işyeri hekimi Haluk Lütfi Özkut, İdari ve Mali İşler Sorumlusu Fikret Gülüm, başteknisyen ve çalışan temsilcileri katıldı.

‘MESLEK HASTALIKLARI VE İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kurulun oluşturulmasıyla adliyede iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli çalışmaların yapılacağını söyledi. İş sağlığı ve güvenliğini çok önemsediklerini belirten Başsavcı Ali Yeldan, "Bu birimin çalışmalarının sonucunda meslek hastalıklarının ve iş kazalarının önüne geçilecek, çalışanların sağlık açısından yaşam kalitelerinin arttırılması sağlanacak, çalışma ortamları uygun hale getirilecek. Bu sayede adliyede görev yapan tüm yargı mensuplarının iş sağlığı ve güvenliğini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz." dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Arıkan da kurulun çalışmaları kapsamında iş güvenliğine ilişkin risk analizleri, acil durum eylem planları ve çalışanların eğitimlerinin düzenli periyotlarda yapılacağını kaydetti.