Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ekonomik ve kültürel iş birliği olanaklarını araştırmak üzere Afrika ülkesi Gabon’u ziyaret etti.

Başkan Hüseyin Sözlü, Orta Afrika’nın maden, enerji ve sürdürülebilir tarım açısından stratejik öneme sahip Gabon ve Gabon’un 3. büyük şehri Franceville ile tesis edilen ilişkilerin önemine değinerek, Adana’nın güçlü tarım tecrübesinin, bu ilişkilerin güçlenmesi amacıyla kullanılması konusunda gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Borsası Başkanı Sahin Bilgiç, Organiza Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar’la birlikte Gabon’a giden Başkan Hüseyin Sözlü, burada çeşitli incelemelerde bulundu, resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, Adana ile kardeş şehir olan Franceville’in Belediye Başkanı Roger Ayouma ile yapılan görüşmede; iki şehir arasında ekonomik, kültürel ve sosyal projeler oluşturulması, çalışmalar gerçekleştirilmesi konularını içeren, yerel dinamiklerin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

Başkan Hüseyin Sözlü ve Adana heyeti, dünyanın bulaşıcı hastalıklarla mücadele merkezlerinden CIRMF ile Amissa Bongo Bölge Sağlık Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

Gabon‘un Başkenti Librevil’de ise Tarım Bakanı Luc Oyoubi’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, birlikte yapılabilecek çalışmalar, Adana’nın tarım konusunda köklü tecrübesi çerçevesinde gerçekleştirilebilecek iş birliği imkanları değerlendirildi.

Librevil Ticaret Odası Başkanı Jean Baptiste Bikalou ile yapılan toplantıda da Adana’nın oda ve borsa başkanları karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.