Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni görevlendirilen 50 zabıt katibine günlük bir saatten Bilgi İşlem Müdürlüğü UYAP Birim Sorumluları Bülent Tırpan ve Mehmet Nuri Yoldaş tarafından verilen eğitim bir ay sürecek.

Eğitim kapsamında Başsavcılığa bağlı birimler Soruşturma, bakanlık muhabere, ilamat-infaz, adli emanet, muhabere, idari işler bürolarının ekranları hakkında bilgiler verilecek. Eğitim boyunca, yazışmalardan ifade alma işlemlerine, dosya tevzi ve arşivlemeden cezaevi işlemlerine kadar tüm adli işlemlerin yürütüldüğü UYAP sisteminin kullanımı ile ilgili hangi işlemin nereden yapıldığı, nasıl kullanıldığı konularında personel eğitilecek.

Adalet hizmetlerinin en hızlı, güvenli ve verimli şekilde yürütülmesi için faaliyete geçirilen UYAP eğitimi alan personelin, bu sayede mesleğe kısa sürede adaptasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Adliyede personeline ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından da zaman zaman uzaktan eğitim sistemiyle UYAP ile ilgili güncel eğitimler veriliyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, verilen eğitimin, yeni personelin işi doğru ve hızlı bir şekilde öğrenmesinin adliyenin iş yükünün hafiflemesi, vatandaşa daha hızlı hizmet verilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Yeldan, yeni personelin alacağı bu eğitimle hem işe adaptasyonu hem de vatandaşlara daha hızlı ve güvenli kamu hizmeti vermesinin sağlanacağını ayrıca önümüzdeki günlerde adliyede danışma masaları ve ön büroların da hizmete gireceğini ifade etti.