Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kentte sporun gelişmesinin taban birliklerinin uyumlu ve koordineli çalışmasıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, Genel Sekreter Zeki Aysan, Başkan Vekili Tuncer Akdoğan, Başkan Yardımcıları Edip Gülnar ve Ramazan Çimen, Mali Sekreter Hacı Gökşenli ile Futbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi Ataşbak’ı ziyaretti. Kendisinin de bazı spor dallarıyla yakından ilgilendiğini, amatör spor kulüplerin nasıl yaşadıklarını ve faaliyetlerini sürdürdüklerini yakından bildiğini belirten Ataşbak, "Kentimizde sporun gelişmesi taban birliklerinin uyumlu ve koordineli çalışmasıyla gerçekleşir. Adana’da bu sistem oturmuş durumda. Bizlerin hedefi çıtayı daha da yükseltmektir. Türkiye’de spor branşları arasında futbol birinci sıraya yerleşmiş durumda. İl Spor Müdürlüğü olarak görevimiz, amatör kulüplerin çağdaş, ışıklandırılmış, çim sahalarda maç yapmalarını sağlamaktır. Futbol özerk de olsa bizlerin desteği artarak sürecektir. Dileğimiz, amatör spor kulüplerinin futbolun yanı sıra diğer branşlarda da faaliyet göstermesidir." dedi.

ASKF Başkanı Ali Gülleri, Adanalı amatör spor kulüplerinin tesis, malzeme, yönetici konusunda hayli şanslı olduklarını ifade etti. Gülleri, başta valilik olmak üzere her sezon amatörlere yerel yöneticiler tarafından eşofman, şort, forma, spor ayakkabısı gibi malzeme yardımı yapıldığını anlattı. Ataşbak’a çiçek veren Gülleri, en yakın zamanda kendisini ASKF sosyal tesislerine beklediklerini sözlerine ekledi.