Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından açılan İlk Yardım Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi.
ASKİ Şantiyesi içinde yer alan Bayraklı Salon’da gerçekleştirilen törene Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna’nın yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı yöneticiler, çeşitli birimlerin müdürleri ve sertifika almaya hak kazanan personeller katıldı.
Törende konuşma yapan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, “Gerek personellerimizin gerek de vatandaşlarımızın sağlığı ve can güvenliği için bu eğitimi çok önemsiyoruz. Kaza, hastalık ve olası bir yaralanmada personellerimiz bilinçsiz olarak değil, bundan böyle daha profesyonel yaklaşımlar sergileyerek hayati önem arz edecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Dr. Ayşe Dağlı ve hemşire Şahika Atçeken tarafından verilen 16 saatlik ilk yardım eğitimi sonrası 10 kişi sertifika almaya hak kazandı. Daha önce dışarıdan aldığı hizmeti artık kendi bünyesinde vererek personellerini ilk yardım konusunda eğiten ASKİ tarafından kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi, eylül ayı itibariyle eğitimlerine devam edecek.