Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan ASKİ Spor Sosyal Tesisi ve Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu inşaatının temeli atıldı.

Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi Hayal Park civarında bulunan alan önceden Adana Büyükşehir Belediyesi Elektromekanik Malzeme Deposu olarak değerlendiriliyordu. Daha sonradan ASKİ Spor’un kullanımına açılan alanda ASKİ tarafından 7 bin 998 metrekare spor kompleksi yapılıyor. Kongrelerin de düzenleneceği göz önünde bulundurularak yapılan çalışma neticesinde önemli bir kamusal alan oluşturulacak. Kentin ve yakın çevrenin değerini arttıracak, çevreci ve sürdürülebilir bir bina yapma düşüncesiyle yola çıkılan projede, ‘Leed Yeşil Bina Sertifikası’ hedefleniyor. 3000 kişi kapasiteli tribüne sahip olacak salonda, en az 50 araçlık kapalı otopark ve aynı zamanda en az 40 araçlık da açık otopark bulunacak.

Bürokratları ile birlikte inşaat çalışmalarını inceleyip bilgi alan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü ve ASKİ Spor Kulüp Başkanı Rahmi Pekar, gençlere ve spora yatırım yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Genç nüfusun her geçen gün arttığını ve özellikle spora yönlendirilmeleri gerektiğini ifade eden Genel Müdür Pekar, “ASKİ Spor Kulübü kısa sürede önemli başarılara imza atarak hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyı taçlandırmak için sosyal tesis ve spor salonunu bulunduran kapsamlı bir spor kompleksi yapılması gerekiyordu. Daha öncesinde depo olarak kullanılan bu alan, ihtiyacımızı karşılayacak genişlikteydi. Bu alan, ASKİ Spor için ayrıldı ve biz de kısa sürede inşaat çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın spor müsabakalarını rahatça izleyebileceği, yeterli kapasitede bir tribün oluşturulacak. Tesisimizde, sporcularımızın da tüm çalışmalarını rahatlıkla yapabilmesi için her türlü detay düşünüldü. Bu spor kompleksi önemli kongrelere de ev sahipliği yaparak Adana’nın marka değerini arttıracaktır. Spora, gençlerimize ve kentimize böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) kriterlerine uygun olacak saha kompleksin Nisan ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.