Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın katillerinin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Bu cinayetin faili meçhul kalmamasını isteyen Çıtırık, hayatının baharında, ekmek almak için evinden çıkan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı devlet terörüne kurban verilmesinin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş dosyalarında olduğu gibi emniyetin ilk günden itibaren bu dosyada da kamera kayıtlarının olmadığını açıkladığını hatırlatan Çıtırık, siyasi iktidarın ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 yaşında devlet terörüne kurban verilen Berkin'i mezarında bile rahat ettirmediğini, ailesinin acısını dahi paylaşmadığını vurguladı. Aksine ailenin acılarını yaşamalarına bile engel olunduğunu savunan Çıtırık, “Katıldığı mitinglerde ‘'Demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu polis nerden ayıracak’' sözleriyle birlikte, Berkin'in annesini kalabalıklara yuhalatmıştır. Siyasi iktidar, ayrıştıran, ötekileştiren, kamplaştıran söylem ve uygulamalarıyla nefret suçunu işlemeye devam etmiştir.” şeklinde konuştu.

Çıtırık, sözlerini şöyle tamamladı: “Hukuk devletinde, gözaltında kayıplar ve faili meçhul cinayetler olmamalıdır. Açıklık, hesap verilebilirlik ve denetlenebilirlik içerisinde sorumluluk sahipleri yargı önünde hesap vermelidirler. Çocuklarımızın, gençlerimizin öldürülmediği, annelerin ağlamadığı, hukuk devleti ve demokrasinin işlediği bir ülke özlemiyle; Berkin çocuğumuzu rahmet, özlem ve sevgiyle anıyorum.”