Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bireysel mutlulukların pek de yaşanamadığını söyledi.

Adana Barosu'nda ruhsat töreni heyecanı yaşandı. Staj dönemlerini baroda geçiren Ali Doğan Akalın, Sima Hallaç, Gamze Deveci ve Kübra Betül Özdemir için adliye içerisindeki Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda tören düzenlendi.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, genç meslektaşlarını kutladı ve başarılar diledi.

Çıtırık, törende yaptığı konuşmada, mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığını ancak ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bireysel mutlulukların pek de yaşanamadığını ifade etti.

Terörden medet umanları kınadığını belirten Adana Baro Başkanı Çıtırık, “Ülkemizin içinden geçtiği koşullar bizleri son derece üzmektedir. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısında halen şehit sayısı belli değildir. Terörü bir çözüm aracı olarak görenleri kınıyoruz. Adana Barosu olarak, terörle insanların en temel hakkı olan yaşam hakkını elinden alan tüm zihniyetlerin karşısındayız, protesto ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Türkiye’yi yönetenler ve yönetmeye talip olanların ülkede birinci sorun haline gelmiş olan toplumsal huzur ve barış ortamını yeniden sağlamaya davet ediyoruz. Çünkü, bu kan her geçen böyle akmaya devam ettiğinde, artık Türkiye’nin; ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü gündeme geldiğinde; üniter devlet yapısındaki ayrışımlar söz konusu edilmeye başlandığında ve akan kanı durdurulmaya yönelik yöntemler yaşama geçirilmiyorsa ister istemez bunun sonuçlarını hep beraber yaşayacağımız görülüyor. Bu acı dolu gönlerin bir an önce sona ermesini gönülden istemekteyiz.” diye konuştu.