Adana Barosu’nda avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan Gökçe Çetin, Agah Öztürk, Çağla Yavaş (Çağ Üniversitesi) ve Uğur Aşık (Erzincan Üniversitesi), düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldı.

Ailelerinin ve meslektaşlarının katılımıyla Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda gerçekleşen törende yeni avukatlara ruhsatları Baro Genel Sekreteri Merdan Özberk tarafından verildi. Cüppelerini de yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.

Baro Genel Sekreteri Merdan Özberk, bambu ağacının yetişirken 5-6 yıl kök saldığını örnek göstererek, sabırla ve emekle çalışmanın başarıyı getireceğini belirtti. Özberk, avukatlık mesleğinin kural ve ilkelerine uygun davranılması halinde insanın 'vezir' aksi tutum sergilenmesi halinde 'rezil' olabileceğini ifade etti.

'YÜREĞİ YANAN YARBAYA YAPILAN ÇEŞİTLİ YAFTALAMALARI KINIYORUZ'

Osmaniye'de, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle ağabey Yarbay Mehmet Alkan'ın sosyal medyada linç edilmesine de tepki gösteren Özberk, "Yüreği yangın yerine dönmüş, kardeş acısını dibine kadar yaşayan bir insanın duygularını dışa vurması kadar doğal bir durum yoktur. Kendisine yapılan çeşitli yaftalamaları kınıyoruz. Herkes düşüncesini ifade etmekte özgürdür. İki yurttaşımızın da Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Kimse düşüncesinden dolayı cezalandırılmamalı." diye konuştu.