Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER ) eğitim alan 28 yabancı öğrenci Türkçe dil diplomalarını alarak mezun oldu.

Tacikistan, Rusya, Zambiya, Gine ve Madagaskar gibi ülkelerden gelen 28 öğrenci düzenlenen törenle belgelerini aldı. BTÜ TÖMER Müdür Vekili Bünyamin Oğuz, öğrencilere Türkçeyi en iyi şekilde öğretmeye çalıştıklarını belirterek bu konuda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Oğuz, “Sizler ailelerinizin göz bebeği, ülkelerinizin umudu olarak buraya geldiniz. Yüz binlerce öğrenci arasından seçilerek Türkiye burslarını kazandınız ve hayallerinizi gerçekleştirmek üzere Türkiye’yi tercih ettiniz. Bu dokuz aylık süre içinde umarım hayallerinizi gerçekleştirecek, sizi akademik olarak daha iyi yerlere taşıyacak eğitimi vermişizdir.” dedi.

Diploma töreninin ardından gerçekleştirilen ve sunuculuğunu öğrencilerden Abdul-rashed Abdul-azız’in yaptığı mezuniyet etkinliğinde öğrenciler şiirler okuyup şarkılar söyleyerek Türkçe bilgi, becerilerini ortaya koydu. Öğrenciler, sahneledikleri dans gösterisi ile katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Program, mezuniyet pastasının kesilmesi ve ikramıyla son buldu.