Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Öğrenci Konseyi tarafından, “Bir Şey Değişir, Her Şey Değişir Projesi' kapsamında “Engellilerle İletişim ve Farkındalık” söyleşisi düzenlendi.

Yeşiloba Yerleşkesi konferans salonunda yapılan ve Genel Sekreter Osman Arık’ın da hazır bulunduğu söyleşiye, Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan konuşmacı olarak katıldı.

2013 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünyaya İlham Veren 10 Kişi ”den biri seçilen Celal Karadoğan, “Bir şey değişir, her şey değişir” projesi kapsamında yapılan söyleşinin amacının engelsiz gençlere, engellilik konusunda “hak temelli” yaklaşım biçimini öğretmek ve benimsetmek olduğunu söyledi.

Karadoğan, ”Üniversitelerde gençlerle buluşarak, onların ileriki hayatlarında engellilik ile ilgili doğru bir algı oluşturmasını hedefliyoruz. Bizlere bu fırsatı veren üniversite yönetimine teşekkür ediyor, ileride farklı projelerde birlikte çalışmayı umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

Adana BTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Tıraş ise üniversite öğrencileri olarak sosyal sorumluluk içeren daha farklı çalışmalarla etkinliklerinin süreceğini belirtti.