Adana Adliyesi'nde mazbatasını aldıktan sonra partililerle Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Sözlü, Atatürk Parkı'ndan Adana Büyükşehir Belediyesi binasına kadar partililerle yürüdü.

Belediyenin balkonundan halka hitap eden Sözlü, zorlu bir mücadele örneği sergileyerek bugüne geldiklerini belirterek, başarılarını hazmedemeyenler ve bunu gölgelemeye çalışanlar olduğunu savundu.

Sözlü, 10 gündür sandık toplama merkezlerinde 24 saat nöbet tutarak milli iradeye, Adana'nın iradesine sahip çıktıklarını dile getirdi.

Seçimlerin ardından yaşanan süreçten iktidar partisine oy veren birçok Adanalı'nın da rahatsız olduğunu belirten Sözlü, şunları söyledi:

"Eminim ki Adana halkının yüzde 85-90'ı ortaya çıkan bu sonuçtan memnundur. Şimdi bana düşen, milli iradeyi gölgelemeye çalışanlarla yeni kavgalar ortaya koymak değil, Adana'da huzuru, barışı, kardeşliği tesis etmek, söz verdiğimiz projeleri, hizmetleri hayata geçirmek olacaktır, Adana'da kardeşlik hukukunu egemen kılmaktır. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tezviratta bulunurlarsa bulunsunlar, hiçbir ayrım yapmadan, kutuplaştırmadan, her mahalleye, her ilçeye, her köye, her eve hizmet götürmek bizim vazifemiz olacaktır."

Vatandaşlara "Adana'yı birlikte yöneteceğiz" diye seslenen Sözlü, "Seçim çalışmalarım süresince sizlere 'Kendi şehrinizi yönetmeye var mısınız?' dedim. 30 Mart'ta bana güvenerek 'varım' dediniz. Bundan böyle oluşturacağımız meclislerde sivil toplumu daha etkin kullanacağız. Kapsamını genişleterek Adana Kent Konseyi'ni şehrin hayatına sokarak Adana'yı sizlerle yöneteceğiz. Hesap verebilir, şeffaf, katılımcı belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Seçim öncesi hazırladığımız projeler dahil olmak üzere, tüm çalışmalarımızın her safhasında, karar alma süreçlerinde sizler de bizlerle birlikte olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Sözlü, iktidar partisinin bazı yöneticilerinin seçimde şaibe olduğunu iddia ettiğini dile getirerek, "Kendilerini seçerken 'milli irade' diyenler, kendileri sandıktan çıkmadığında 'şaibe var' diyorsa bunu ispatlamakla mükelleftir" dedi.

 

- "Amacım, partileştirmek değil, Adanalılaştırmaktır"

Kenti sosyal belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini belirten Sözlü, şunları söyledi:

"30 Mart seçimlerinde desteğini aldığım, yüzde 34'ün oyunu aldığım hemşehrilerimin ötesinde, diğer yüzde 66'nın da belediye başkanı olduğumun şuurundayım, onlar da endişe etmesinler hepsini kucaklayacağız. Amacım, partileştirmek değil, Adanalılaştırmaktır. İyi ki varsınız, iyi ki Adanalıyız. Diğer partilerden Büyükşehir Belediye Başkan adayları da dahil olmak üzere, kazanamayan ilçe belediye başkan adayları da dahil olmak üzere diğer partilerden, hangisinin Adana için hayata geçirmek istediği bir proje varsa, ciddi, elle tutulur bir proje varsa onları hayata geçirmek için hazırız. Oynamayan gelin, 'yerim dar' dermiş, kimse 'yerim dar' demesin. Merkezi hükümetin hayata geçirmek istediği hangi yatırım, hangi proje varsa Adana'nın menfaatini korumak noktasında, yegane sorumlu irade olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önlerini açmaya her zaman hazırız."

Adanalı sanayicileri, iş adamlarını kente yatırım yapmaya çağıran Sözlü, "Başta Sabancı ailesi olmak üzere Adanamızın sanayicilerini tekrar Adana'ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Onlar için her türlü kolaylığı hazırlamaya hazırız. Bugünden itibaren başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yönetici kadrolarımızla, merkezi iktidarın da Adana'da yapacağı hizmetlerin önünü açmak için Adanalılar için beyaz, yeni bir sayfa açıyorum" dedi.

Sözlü, kendisine destek veren ve Adana'ya hizmet eden eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Konuşmasının ardından "Andımız"ı okuyan Sözlü, vatandaşlara karanfil dağıttı.

MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın da konuşma yaptığı programa, MHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Burhanettin Kocamaz ve Osmaniye Belediye Başkanlığına seçilen Kadir Kara, bazı milletvekilleri ve öteki ilgililer de katıldı.