Türkiye çapında yerel yönetimler üzerine yayınlarıyla faaliyet gösteren Özel Kalem Dergisi’nin her yıl gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde bu yıl Çevre Koruma alanında ödülü Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü aldı.

Yerel yönetimlerde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların gerçekleştirdiği projeleri çeşitli kategorilere göre akademik bir jüri eşliğinde değerlendiren Özel Kalem Dergisi, bu yılki ödülleri; Adana Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Afyon Belediyesi İnegöl Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Edremit Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’ne verdi.

24 Mart’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde, belediye başkanları ve yerel yöneticilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde Hüseyin Sözlü adına ödülü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş aldı. Akkuş gecede yaptığı açıklamada ödüle layık görülen; Belediye ve Tıbbi Atık Plastiklerinden Yakıt Elde Edilmesi ve Bu Yakıtın Ulaşımda Uygulanmasının Araştırılması Projesi’nin Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde; Adana Büyükşehir Belediyesi, Özel Atık Şube Müdürü Uzman Kimya Mühendisi Çağrı Ün’ün yüksek lisans tez çalışmasına konu olduğunu belirtti.

Akkuş projenin amacı ile ilgili olarak, "Günümüz dünyasında fosil yakıtların giderek tükenmesi ve doğaya karşı çevreci yakıtlara yönelim neticesinde; alternatif yakıtların ulaşımda kullanılabilirliğinin araştırılması, yeni neslin önemli araştırma konuları arasındadır. Bu projenin amacı insan sağlığını ve doğayı tehdit eden önemli unsurlar arasında sayılan tıbbi atık ve belediye atık plastiklerinin geri dönüşümünün sağlanıp; ulaşım araçlarında kullanılmasının araştırılmasıdır." dedi.