Adana’da bin 115 okulda, 469 bin 692 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Adana'daki karne dağıtım töreni merkez Seyhan ilçesi Şengül - Kenan Şenbayrak İlkokulu'nda gerçekleşti. Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, sınıfları gezerek öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Vali Yardımcısı Horozoğlu, sıralara oturup karnelerini verdiği çocuklarla bir süre sohbet etti.

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Milli Eğitim Müdürü Akpınar, “Öğrencilerimizi hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde liderlik görevleri üstlenecek bilinçli vatandaşlar olarak yetiştirmeye çaba göstermeliyiz. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için yıl boyunca verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra öğrencilere seslenen Akpınar, başarılı olanları kutlarken karnesinde zayıf not bulunanların ise açılacak kurslarda telafi sınavlarında başarısızlıklarını aşabileceğini aktardı. Tatilde dinlenmenin her öğrencinin hakkı olduğunu dile getiren Akpınar, “Tatilde tüm zamanınızı eğlence ve oyuna değil okumaya da ayırırsanız sizin için çok faydalı olacaktır. Geçmişteki başarısızlığınıza takılıp kalmayın.” ifadelerini kullandı.

Velilere de tavsiyelerde bulunan Turan Akpınar, ailelerin çocukların karnelerini değerlendirirken doğrudan notlarına bakmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, eksikliklerini ve gelecekte neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeye çalışması gerektiğini vurguladı.