Yeldan, Başsavcı vekilleriyle birlikte düzenlediği toplantıda 2015 yılını değerlendirdi. 2014 yılında Adana adliyesine 82 bin 228 başvuru gerçekleştiğini belirten Yeldan, "2015 yılına baktığımızda ise adli birimlerimize 81 bin 727 başvuru oldu. Yani geçen yıla oranla 501 başvuru azalmamız var. 2014'te 71 bin 83 dosyayı karara bağlanmışken, 2015 yılında bu rakam 78 bin 84'e yükseldi. Bunda hakimlerimizin savcılarımızın, adli personelimizin özveriyle çalışmaları büyük etki sağladı. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Adana'da aile içi şiddet konusuna önem verdiklerini belirten Yeldan, "Geçen yıl bu konuyla ilgili 6 bin 87 başvuru oldu. Bunlardan 38'i birden fazla yapılan başvurular. Bu nedenle ilimizde pilot bir uygulama başlatacağız. Bu uygulama ile şiddet gören kadın ve çocuklarımızın hem şiddet görme riskini gidermek hem de risk altında yaşamasını önlemek adına valiliğimiz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce bir çalışma başlatacağız. Bu uygulamada, Adana Emniyeti'nde kurulan aile içi şiddet bürosunun da büyük katkısı olacak" diye konuştu.

Adana'da uyuşturucu temini ve kullanımıyla ilgili büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren Yeldan, "Yeni adliye binamıza taşındığımızda, şuan kullandığımız bu bina Denetimli Serbestlik bürosuna verilerek, uyuşturucu kullananların rehabilite edilmesi, topluma kazandırılması ve terapi görebilmelerini sağlayabilecek bir merkeze dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunu yapabilirsek bu Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.

Adana'daki ceza infaz kurumlarının yetersiz kaldığını ifade eden Yeldan şunları kaydetti:

"Mevcut kapasitenin yetersiz kalması nedeniyle Kürkçüler'de bulunan ceza infaz kurumlarının hemen yanına L ve T tipi iki ceza infaz kurumu daha inşa edeceğiz. Ayrıca ilimize bir tarım ceza infaz kurumu da kazandırmayı hedefliyoruz. Cezaevinde kalan mahkumlarımız için hayata geçirdiğimiz meslek kursları ve diğer sosyal faaliyetlerimiz de devam edecek. Ayrıca onların topluma kazandırılması adına yeni bir merkez kuracağız. Bu merkezde meslek edindirme kursları, sosyal faaliyetler gibi etkinliklerin yanı sıra beden ve ruh sağlığı ile ilgili birimlerimiz olacak." 

Adana, sanıldığını aksine aynı nüfusa sahip diğer illere nazaran adli vaka konusunda geri sıralarda yer alıyor. Adana'nın ve Adana adliyesinin insanlar üzerinde farklı bir algıya sahip olduğuna dikkat çeken Yeldan, "Ancak geçtiğimiz yıl adliyeye intikal eden adli dosya sayısına baktığımızda sanıldığının aksine yukarı sıralarda yer almıyor. İstatistiklere baktığımızda birçok ilden daha geride yer alıyor. Ancak nedense insanların kafasında Adana denilince hep adli olayların çok yaşandığı bir yer algısı oluşuyor" şeklinde konuştu.