ADANA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, Türk ve ABD birliklerinin bulunduğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı yakınlarında darbe girişimini protesto etti.

Fuzuli Caddesi'nden araçla konvoy halinde Sezai Karakoç Bulvarına gelen grubun önü polis ekiplerince kesildi. Gruptakiler üs yakınlarındaki bulvarda bir süre yürüdü.

Türk Bayrağı ve çeşitli pankartlar taşıyan gruptakiler sık sık tekbir getirdi. Yürüyüş sırasında katılımcılar "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail, darbeye karşı omuz omuza, Avrupa değil İslam birliği" şeklinde slogan attı.

Bulvarda hazırlanan platform önünde toplanan kalabalık, ABD bayrağını yaktı, İsrail bayrağını parçaladı.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin Müslüman ve Türk milletine karşı yapılmış en büyük hainliklerden olduğunu belirtti.

Girişim sırasında İncirlik'teki üsten kalkan uçakların TBMM başta olmak üzere bombardımanlar yaptığını ifade eden Turhan, ABD üssünün, kurulduğu günden bu yana İslam'a düşmanlık, Müslümanlara ölüm getirdiğini söyledi. Turhan, Müslüman ülkeler arasındaki işbirliğinin gelişmesini istedi.

Konuşmaların ardından dua edildi. Kalabalık, sesizce dağıldı.

Adana'nın İncirlik Mahallesi'ndeki üste Türk 10. Tanker Üs Komutanlığı ile ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı konuşlu bulunuyor.