Adana Tabip Odasından yapılan açıklamaya göre, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde bel kırığı nedeniyle ameliyat olması planlanan Y.A'nın yakınları, hastalarının ameliyata geç alındığı iddiasıyla önce servisteki nöbetçi hemşirelerle tartıştı. 

Hasta yakınlarının, daha sonra kendilerini uyarmak için gelen nöbetçi doktor Hilmi Karaörs'ü darbederek iki kaburgasını kırdığı öne sürüldü. 

Zanlılar, polis merkezine götürülerek ifadesi alınırken, doktor Karaörs'ün tedavisine başlandı. Olay hakkında Sağlık Bakanlığına "Beyaz  kod" bildirimi yapıldı.

Uğradığı saldırıyı hak etmediğini ifade eden Karaörs, şunları kaydetti:

"Beyninde tümör olan hastamızın ameliyatındayken ameliyat sırası bekleyen başka bir hastanın yakınları 'Neden bizim hastamızı ameliyata almıyorsunuz' diyerek servis hemşirelerine sözlü şiddette bulunduğu telefonu geldi. Ben de durumu izah etmek için servise gittim. Hastalarının açlık durumunun ameliyata uygun olmadığını ve kan hazırlıkları yapıldığı için biraz beklemeleri gerektiğini söyledim. Önce sözlü saldırıda bulundular sonra da darbedildim. Çekilen filmlerde iki kaburgamın kırık olduğu görüldü. Ağrılarım var. Şikayetçiyim. Zaten yoğun ve yorucu şartlarda çalışıyoruz. Böyle bir saldırıya uğradığım için çok üzüldüm. Yıprandım. Psikolojim bozuldu."

- "Beyaz Kod" verildi

Klinik şefi Doç. Dr. Ali İhsan Ökten de hastanede ameliyat durumunun hayati tehlike durumuna göre belirlendiğini belirtti.

Acil ameliyat edilmesi gereken bir hastanın ameliyatı sırasında Y.A'nın yakınlarının hemşire ve asistan hekime saldırdıklarını öğrendiğini bildiren Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"Biz hekimler insanları sağlığına kavuşturmak için mücadele ediyoruz. Maalesef 13 yıldır 'Sağlıkta Dönüşüm' hekimlere şiddete dönüşmüş durumda. Her geçen gün sağlık çalışanlarına şiddet artıyor. Oysa biz insanların bir an önce sağlığına kavuşması için çalışıyoruz. Şifa dağıtan hekime saldıran zihniyeti anlamış değiliz. Karaörs'ün tedavisi sürüyor. Bu konuda 'Beyaz Kod' verildi."

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen ise Karaörs'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Şen, meslektaşına yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, oda avukatı tarafından hukuki süreç başlatıldığını kaydetti.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Şen, "Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti, nefretle kınıyoruz. Halkımızı duyarlı olmaya, hekimine sahip çıkmaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.