Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, kendisine fuhuş yaptırmak istediğini iddia ettiği eşi Hasan K'yı tabancayla ateş ederek ölümüne neden olduğu öne sürülen Çilem K. (24) için ''yakın akrabayı öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Savcı, iddianamede, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmasını isterken, meşru müdafaa hakkının mahkemede tartışılmasını talep etti.

İddianamede, bir çocuk annesi Çilem K’nın 2013'te evlendiği eşinden hamileliliği süresi dahi sürekli şiddet gördüğü, boşanmak için mahkemeye başvurduğu, aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin tehditi yüzünden vazgeçtiği belirtildi.

Olay günü yaşananlar ise iddianamede şöyle aktarıldı:

''Geçen yıl 8 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine giden Hasan K. belindeki silahını yastığın altına koyarak eşine, 'Antalya'ya gidiyoruz. Diğer 3 kadınla birlikte fuhuş yapıp bana para getireceksiniz. Adana ile ilişkilerini bitir' dedi. Çilem K'nin tepkisi üzerine de 'ne diyorsam onu yapacaksın lafımı ikiletme' diyerek eşini saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada çift yatağın üzerine düşerken Çilem K, yastık altındaki tabancayı alarak eşi kendisine dönmeden arkasından ateş etti. Kadın kaçarken Hasan K. olay yerinde öldü.''

Maktul Hasan K'nin adam yaralama ve uyuşturucu satma gibi suçlamalarla şüpheli sıfatıyla 19 kaydının bulunduğu belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Eşinin şiddetine maruz kalan sanık adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alınmış. Çilem K'nin uzun süredir uğradığı şiddet Hasan K'nin çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem K'ya doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir.''

Tutuklu sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.