ADANA (AA) - Adana'da, mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla altışar yıla kadar hapsi istenen 2 doktorun yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan doktorlardan Kemal Şişik ile ameliyatta ölen Fatih Besler'in (28) yakınları ve avukatları katıldı. Doktor Atilla Akova ise duruşmaya gelmedi.

Sanık doktorlardan Şişik savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek hastaya gerekliği müdahaleleri yaptıklarını, herhangi bir kusurun olmadığını savundu.

Hastanın ölümünde kalp yetmezliğinin nihai sebep olduğunu ileri süren Şişik, "Bu sebebe götüren nedenler farklı olabilir. Olayımızda bu neden solunum yetmezliğidir. Bu solunum yetmezliği de alerjiye bağlıdır. Davaya konu vakada hasta kendiliğinden düzelmeyince önce ileri destek uyguladık. Daha sonra reanimasyon uygulaması yaptık. Bundan da sonuç alamadık ve hastayı kaybettik." ifadesini kullandı.

Şişik, hasta yakınlarını bilgilendirmeden gittiğine yönelik soruyu "Hastaneden ben ayrılmadım, polisler alıp götürdü. Bu olay nedeniyle asla vicdanen sorumluluk hissetmiyorum." diye yanıtladı.

Duruşma, sanık doktor Atilla Akova'nın da bir daha ki celsede hazır edilmesi için ertelendi.

Düğünlerde piyanistlik yapan Fatih Besler, 15 Aralık 2014'te mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmış, iddiaya göre mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hayatını kaybetmişti. Ameliyata giren doktorlar Atilla Akova ve Kemal Şişik hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılmıştı.