Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 Yılı Kaçakçılıkla Mücadele, Revize Akaryakıt Kaçakçılığı, Tütün ve Tütün Mamulleri, Tarihi Eser ile Alkollü İçki Kaçakçılığı ile ilgili olarak mücadele koordinasyon toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Vali Mustafa Büyük başkanlığında, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Adana Defterdarlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bazı kararlar alındı.

Akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili olarak kurumların işbirliği içerisinde mücadele faaliyetlerinin devam ettirileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaçak sigara ve alkollü içki yakalamalarının bir önceki yıla göre artış sağlandığı, bu çerçevede yapılan denetimler ile özellikle kaçak alkollü içki kaçakçılığının gerek insan sağlığına zararı gerekse turistik mekanlarda satışının yapılması sonrasında turizmi olumsuz etkileyebileceği göz önüne alınarak, ilgili kurumların işbirliği içerisinde mücadele faaliyetlerinin devam ettirilecektir. Adana'nın mevcut coğrafi konumu, kültürel ve sit alanlarının fazla olması nedeniyle işbirliği içerisinde mücadele faaliyetleri sürdürülecektir. Özellikle sit alanlarında restorasyon çalışmaları sırasında gerekli denetimler yapılacaktır. Kentin geçiş güzergahında olması, ayrıca komşu ülkelerin mevcut durumları göz önüne alınarak göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında kurumların işbirliği içerisinde faaliyetleri devam edecektir. Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kararlılıkla sürdürülecektir."