Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, tutuklu sanık C.K. (17), tutuksuz sanık Mürşit K. (41) ile maktul Güneş K'nın (36) yakınları ve avukatlar katıldı.
Sanık C.K, ifadesinde, kendisini savunmak için av tüfeğini kullanmak zorunda kaldığını ileri sürdü. Sanık C.K, ''Havaya ateş etmek istedim. Olay anında farkında olmadan bana birinin değmesiyle tüfek kendiliğinden ateş aldı. Babam bana ateş etmem için herhangi bir şey söylemedi'' ifadelerini kullandı.

Diğer sanık Mürşit K. da suçlamaları kabul etmedi. ''Eve geldiğimde bana ve oğluma saldırdılar yere düştüm" diyen Mürşit K, "Bu sırada 3-4 el silah sesi duydum. Kesinlikle oğluma silahla ateş etmesi konusunda bir şey söylemedik'' şeklinde konuştu.

Sanık C.K'nın nişanlısı Z.K. (16) ise her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu söyledi. Z.K, eski nişanlısının başka erkeklerle konuştuğu yönünde beyanlar vererek kendisine iftira attığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık C.K'ya ''Kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası verirken, suç tarihinde yaşının 18'den küçük olması, suçu tahrik altında işlemesi ve iyi hal indirimiyle cezayı 10 yıla kadar düşürdü. Sanık, nişanlısının anneannesi Gülseren K'yı yaralamadan da bir yıl hapis cezası aldı.

Azmettirme suçundan yargılanan Mürşit K. ise beraat etti.

Merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi'nde motosiklet tamircisi C.K, geçen yıl 24 Nisan'da, başka erkeklerle konuştuğunu öne sürdüğü nişanlısı Z.K. ile tartışmış, ailelerin araya girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavgada C.K'nın av tüfeğiyle iki el ateş ederek nişanlısının annesi Güneş K'yı öldürdüğü ve anneannesini yaraladığı iddia edilmişti.