Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören 31 kiz öğrencinin kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 12 kişi yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vucutlarında kırıklar olan 22 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

VALİ DEMİRTAŞ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda  çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere  kaldırıldı." dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

KAYNAK VE SOYLU OLAY YERİNE GİDİYOR

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'ya gidiyor.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçedeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." dedi.

Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yurtta akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını anımsattı.

Yangında "12 kişininin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı" bilgisine ulaştıklarını belirten Akgedik, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Olay yerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.