Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, iki gün önce FETÖ/PDY'ye yönelik 30 adrese düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 27 şüphelinin işlemleri tamamlandı.
Şüphelilerden eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı H.U, eski Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç. ve Burç Okulları Genel Müdürü S.S. ile iş adamları B.K. ve M.D, Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 20'si ise emniyetteki işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesindeki bazı ihaleleri örgüte yakın firmaların almasını sağladığı ileri sürülen ve operasyon sırasında evinde bulunamayan örgütün Adana İl İmamı olduğu iddia edilen Ö.E'nin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kent merkezinde FETÖ/PDY yönelik operasyonda, eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı M.Ç, eski Genel Sekreter Yardımcısı F.Y. ve mevcut Fen İşleri Daire Başkanı R.B, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç. ve Burç Okulları Genel Müdürü S.S'nin de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmış, "Kimse Yok Mu" derneğinde arama yapılarak bazı evraklara ve bilgisayarların harddisklerine el konulmuştu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, imar planında üniversite arazisi olarak düzenlenen alanı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı olmadan konut arazisine çevirdiği, bu arazinin çevresinde daha önce ucuza alınan diğer arsaları yüksek fiyattan satarak elde ettikleri kazancı, "himmet" adı altında örgüte aktardıkları öne sürülüyor.

Şüpheliler, "Resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, örgüt üyesi olmak, örgüt yöneticisi olmak, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, nüfuz ticareti" ile suçlanıyor.