Turizm sektöründe faaliyet gösteren Adana Ticaret Odası üyelerinden oluşan bir grup, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde düzenlenen, Arabian Travel Market (ATM) Turizm Fuarı’na katıldı. Turizmde Ortadoğu’nun en önemli buluşma noktası niteliğini taşıyan fuarda Adana, Türkiye bölümünde tahsis edilen standın yanı sıra Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) katkılarıyla oluşturulan bağımsız bir stant ile de temsil edildi.

Adana Ticaret Odası Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi Üyesi Ayhan Şirin, Adana’nın tanıtımı konusunda önemli bir adım oluşturduğunu belirttiği fuarın turizm sektörü açısından bölgede düzenlenen en önemli turizm etkinliği olarak kabul edildiğini söyledi. Fuara özellikle turizm profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Şirin, ATO üyelerinin böylesine önemli bir fuara katılmaları konusunda sağladığı destekten dolayı Adana Ticaret Odası’na teşekkür etti. Turizm profesyonellerinin Adana standına yoğun ilgi göstermelerinden dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Ayhan Şirin, kentin tanıtımını yapmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak için sektör temsilcileri olarak bu tür fuarlara katılmaya devam edeceklerini bildirdi.

Adanalı turizmciler, Dubai Fuarı’nın ardından Hong Kong’a geçerek Hong Kong Hofex Fuarı’nı da ziyaret etti, sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.