Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, iki kentin kardeş şehir olmasının kabul edilmesinin ardından kente gelen Franceville Belediye Başkanı Roger Ayouma, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Sözlü ve Ayouma, kardeşlik protokolüne imza attı.

Sözlü, Franceville ile Adana'nın kardeş şehir olmasının, iki ülke ve iki şehir arasındaki ilişkilerin daha yakınlaşmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Büyükelçilik açarak, önem verdiklerini gösterdikleri Gabon'la iş birliğini arttırmayı ümit ettiklerini belirten Sözlü, "Adana ve Franceville'in kardeş şehir olması, iki ülke arasındaki iş birliğinde dönüm noktası olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ayouma da Adana'da bulduğu samimi ortam dolayısıyla Sözlü'ye teşekkür ederek, iki şehrin bir çok konuda iş birliği yapabileceğini, karşılıklı temasların şimdiden başladığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar da iki kent arasında imzalanan protokolle hem iki ülke hem de iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.