Adana Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu heyecan dolu iki etkinliğin ana sponsorluğunu üstlendi. 16 Ekim’de Sökün Karting Pisti’nde gerçekleştirilecek Karting Cumhuriyet Kupası Yarışları’nda motor sporları tutkunları, 15-16 Ekim’de Yumurtalık Zeytinbeli Plajı’nda organize edilen Doğu Akdeniz Surf Casting Balık Yakalama Turnuvası’nda amatör olta balıkçıları en fazla balığı yakalamak için mücadele verecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Türkiye Otomobil Sporları Adana İl Temsilciliği ile Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu ile Adana’nın sportif ve sosyal hayatını renklendirecek karting yarışları ve amatör olta balıkçıları turnuvasını organize etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Halil Hızlısoy, Sökün Karting Pisti’ndeki Karting Cumhuriyet Kupası Yarışları’nın 16 Ekim pazar günü saat 10.00’da başlayacağını, Yumurtalık Zeytinbeli’ndeki surfcasting tutkunlarının mücadelesinin ise 15 Ekim cumartesi günü saat 17.00’de start alacağını ve 16 Ekim pazar sabahı 05.00’de sona ereceğini bildirdi.
Adanalıları heyecan dolu etkinliklere davet eden Halil Hızlısoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda sporun ve sporcunun daima yanında olacaklarını vurguladı. Hızlısoy, “Sporun her branşını destekleyen Adana Büyükşehir Belediyesi, karting tutkunlarının yarışına sponsorluk desteği verirken, Adanalılara da büyük seyir zevki yaşatacak. Toplam 15 bin lira para ödüllü amatör olta balıkçıları turnuvasında ise vatandaşlarımız deniz kıyısında balık yakalama heyecanını yaşarken, aileleriyle güzel bir kamp imkanı bulacaklar” diye konuştu.