Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, TEOG ve LYS tercihleri için öğrencilere rehberlik etmeye bu yıl da devam ediyor. Doğru tercih yapabilmek için Kent Konseyi’ne başvuran öğrenciler, uzman eğitimcilerden kılavuz ve rehberlik hizmeti alacak.
Konuyla ilgili veli ve öğrencilere yapılan duyuruda, Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından geçen yıl gerçekleştirilen TEOG-LYS bilgi ve rehberlik hizmetlerinin, Adana’da yaşayan aile ve gençlerin geleceklerini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına, daha fazla gencin en iyi programlara yerleştirilmesine yardımcı olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Üniversite tercihlerinize (LYS) rehberlik edebilmek için uzmanlarımız bu yıl da sizleri bekliyor. Geçen sene verdiğimiz hizmetin başarısını ve büyük bir ihtiyacı karşıladığını gördükten sonra bu yıl da üniversite tercihi konusunda rehberlik hizmeti vereceğimizi siz değerli halkımıza duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçen seneden daha verimli bir hizmet sunmak gayesiyle bu yıl üniversiteye yerleştirme rehberlik hizmetlerimizi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe belediyelerimizle koordinasyon içinde, Çukurova Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi başta olmak üzere Adana, Mersin ve Osmaniye’deki üniversiteleri de dâhil ederek daha da geliştirmiş bulunuyoruz.
Her lise mezunumuzun yerleşebileceği en iyi programa yerleşmesi kendi geleceği ve daha geniş anlamda ülkemizin geleceği için çok önemli. Özellikle meslek liseleri mezunlarımız doğrudan geçiş ve Teknoloji Fakültelerine kayıt imkanı nedeniyle daha da karmaşık bir tercih süreciyle karşı karşıyalar. Geçen sene olduğu gibi bu sene de meslek lisesi mezunlarımız başta olmak üzere tüm aday öğrencilerimize yardımcı olabilmek için uzmanlarımız sizleri bekliyor.
Adana’mızın bilim, sanat ve teknolojide daha da ileriye doğru yürümesi ve daha iyi bir gelecek için üniversite ve yüksekokul tercihi yapacak tüm gençlerimizi merkezimize davet ediyoruz”