Göz sağlığı ve hastalıkları konusunda, çağın gelişen teknolojilerini bünyesinde bulundurarak dünya markası olma hedefiyle 2006’dan beri Adana’da hizmet veren Maya Göz, 'Nivgöz' olarak yolculuğuna devam kararı aldı.

Nivgöz’ün, Hilton Otel’de düzenlenen basın lansmanına, seçkin bir davetli grubu katıldı. Aralarında, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindal, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da yer aldığı davetliler, Nivgöz’ün önce ulusal ardından uluslararası marka olma hedefiyle çıktığı yola tanıklık etti.

Nivgöz Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Adil Tekin, açılıştaki konuşmasında, Maya Göz’ün kurulduğu günden bu yana en önemli desteğinin halkın duyduğu güven olduğunu söyledi. “En değerli uzvunuz olan gözünüzü bize emanet ettiniz” diyen Opr. Dr. Tekin, şunları söyledi: “Maya Göz, tabir yerindeyse Adanalının gözüyle büyüttüğü markadır. Şimdi Nivgöz olarak yoluna devam etme kararı almıştır. Biz bugüne kadar her zaman en yeni teknolojik imkanlarla insan sağlığı odaklı hizmet anlayışını temel ilke edindik. Gören ve gülen gözler için bu güne kadar gösterdiğimiz özveriyi ve Maya Göz olarak sahip olduğumuz değerlerle prensipleri bundan sonra Nivgöz olarak sunmaya devam edeceğiz.”

NEDEN NİVGÖZ

Opr. Dr. Tekin, Adanalının gözünü emanet ettiği Maya Göz’ün 11 Nisan 2015 tarihinden itibaren ulusal bir marka olarak tüm Türkiye’de Nivgöz adıyla yoluna devam edeceğini vurgulayarak, neden isim değiştirme kararı aldıklarını da açıkladı. Tekin, şöyle devam etti: “2013 yılında benzer standartlarla hizmet veren göz hastaneleri göz merkezleri olarak birlikte hareket etme ve standartlarımızı daha yukarı taşımaya karar almıştık. Birlikten doğan güçle büyük bir sinerji oluşturmayı amaçladık. Yurt içinde 6 farklı klinikten tek bir isim adı altında hareket etmeye karar verdik. Ancak Maya isminin patent hakkını alamamamız nedeniyle ülkenin birçok yerinde maya isminin kullanılarak farklı standart ve hizmet anlayışıyla klinikler açılması ve bunun önlenememesi isim değişikliği yapmayı bize zorunlu hale getirdi. Nivgöz olarak, hizmet ağımızı genişletmek, ulusal ve uluslar arası tanıtım faaliyetleriyle marka değerimizi arttırarak sağlık turizmiyle de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yani Adana’nın mayasından bir Türkiye markası çıkardık. İnanıyoruz ki Adanalı hemşehrilerimiz gözüyle büyüttüğü bu markayı yeni oluşumuna da aynı güven ve ilgiyi gösterecektir.”

ÇETİN: TÜRKİYE’DE İYİ GÖREN GÖZLERE İHTİYAÇ VAR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise konuşmasında, Nivgöz markasının kulağa hoş gelmesinin yanında barındırdığı kadrosuyla da büyük değer ifade ettiğini belirterek, “Adanalıların gözünü açın, Türkiye’nin dört bir yanında halkın gözünü açın ki iyi görsünler. Çünkü Türkiye’de hakikaten iyi gören gözlere ihtiyaç var. Başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Ümraniye Göz ve Nivgöz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dursun ise İstanbul’da, Bağcılar’da ve Ümraniye’de hastane ve tıp merkezi olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Nivgöz olarak Türkiye’nin değişik yerlerinde hizmetimizi sürdüreceğiz. Sakarya’da böyle bir hastanemiz var. Adana’da 2 tane Maya Göz şimdi Nivgöz olarak hizmet verecek. Mersin’de de temeli atılmış bir göz merkezimiz bulunuyor. Bu büyüme devam edecek. Bizler, Türkiye’nin değişen koşullarına uyum sağlamak ve dünyaya açılmak için bu yolda ilerliyoruz. Çünkü bir elin nesi var iki elin sesi var. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.